Lean Six Sigma Green Belt NED
Lean Six Sigma Green Belt (NED)

Lean Six Sigma Green Belt manual. Een tekstboek voor trainingen, cursussen en zelfstudie.

Product number

9789492240262 

Shipping costs

€ 0,00 

€ 59,95 *
Price per unit

 

Quantity: 
Order

Serie: Climbing the Mountain

Auteur: H.C. Theisens

Taal: Nederlands

Druk: 4

ISBN13: 9789492240262
 

Samenvatting

In 2014 verscheen het eerste boek in de serie 'Climbing the Mountain' en in 2017 verscheen de vertaling naar het Nederlands. Inmiddels zijn in deze serie meer dan 35.000 exemplaren verkocht en heeft het velen geholpen bij het ontwikkelen van een continue verbeterorganisatie en het oplossen van problemen. Voor u ligt de geheel herziene druk van de Green Belt, opgebouwd volgens de laatste versie van het CIMM-raamwerk en de LSSA skill set (v3.2).

Green Belts werken enerzijds aan het verbeteren van processen (Lean) en anderzijds aan meer complexe datagedreven projecten (Six Sigma). Met de juiste combinatie van specialistische kennis van het proces en toepassing van technieken, is de Green Belt in staat significante verbeteringen te realiseren binnen een bepaalde afdeling of proces. Green Belts kunnen zelfstandig werken of binnen een team.

Het eerste hoofdstuk van dit boek gaat in op de geschiedenis en principes van de meest toegepaste verbetermethodieken, waaronder Kaizen, TPM, Lean, Six Sigma en Agile. Het tweede en derde hoofdstuk gaan in op het transformatieproces, waarbij het creëren van een continue verbetercultuur centraal staat. Hierin komen zaken als organisatiestructuur, verandermanagement en teamontwikkeling aan de orde. We gaan tevens in op de cruciale rol van leiders en managers als inspirators en cultuurdragers.  

In de volgende vijf hoofdstukken gaan we in op de tools en technieken. We volgen hierin de vijf niveaus van het ‘Continuous Improvement Maturity Model’ (CIMM): het creëren van een solide fundament, een continue verbetercultuur, stabiele en voorspelbare processen, capable processen en toekomstbestendige processen. Het CIMM-raamwerk beschrijft welke aanpak en instrumenten het beste passen bij een bepaald volwassenheidsniveau van een organisatie.

De beklimming naar de ‘Top of the Mountain’ is niet altijd eenvoudig. De weg naar boven zit vol met technische en organisatorische obstakels. Om de top te bereiken zul je die obstakels moeten ontdekken en stuk voor stuk moeten wegnemen. Tegelijkertijd is het ook een interessante reis, leerzaam en bevredigend. Houd hierbij het doel van de reis altijd in het oog: het fantastische uitzicht.

This book includes the following main chapters:

1. World Class
2. Policy development en deployment
3. Project management
4. CIMM Level I - Creëer een solide fundament
5. CIMM Level II - Creëer een continue verbetercultuur
6. CIMM Level III - Creëer stabiele en voorspelbare processen
7. CIMM Lvel IV - Creëer capable processen
8. CIMM Level V - Creëertoekomstbestendige processen
 

ISBN13
9789492240262
Language
Dutch
Bound
Bound
Publisher
LSSA
Publication
4
Date of first publication
13-1-2016
Column
Organisational management
Serie
Climbing the Mountain

Quantity

Price per unit (incl. VAT)

1 or more

€ 59,95 *

6 or more

€ 56,95 *

11 or more

€ 53,95 *

21 or more

€ 50,95 *

51 or more

€ 47,95 *

101 or more

€ 44,95 *